Семейството на трагично загинал мъж от Северна Каролина, САЩ съди Google за

...
Семейството на трагично загинал мъж от Северна Каролина, САЩ съди Google за
Коментари Харесай

Съдят Google Maps за причиняване на смърт в САЩ

Семейството на трагично умрял мъж от Северна Каролина, САЩ съди Гугъл за причиняване на гибел посредством немарливост. Според тях Google Maps дал упътвания за шофиране през срутен мост.

В разследване на това Филип Паксън, татко на две деца, се удавя. Неговият Jeep Gladiator пада от срутения мост във водите на реката през септември 2022 година, оповестява CNN.

" Това е ужасна гибел, която можеше да бъде избегната с елементарна актуализация на навигационната система ", твърди фамилията му.

Според делото Паксън е бил инструктиран да кара през мост, който се е срутил преди девет години и от този момент не е бил ремонтиран. През това съвсем десетилетие фамилията твърди, че Гугъл не е актуализирал картите си, макар че многочислени напомняния от консуматори.

Общинската администрация пък не сложила знаци, които да предизвестяват, че мостът е сринат. Нямало и бариери.

Според общината, на която територия се намира моста, той бил частен. Фирмата, която отговаряла за него обаче била разпусната.

Делото сигурно ще бъде мъчно, като правните специалисти чакат да се стигне до извънсъдебно съглашение, написа Dunavmost.com.

" Изпитваме дълбоки благосклонности към семейство Паксън ", сподели представителят на Гугъл Хосе Кастанеда пред АП. " Нашата цел е да предоставим точна информация за маршрута в Google Maps ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР